• surówka podobna do tej z chińskiej restauracji,
  • tania, smaczna, łatwa,
  • dobra do obiadu i potraw z grilla.

 

Składniki:

  • pół główki białej kapusty (około 300-400g)
  • duża marchewka
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/4 szklanki octu spirytusowego lub ryżowego
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli

W garnku umieść olej, ocet, cukier i sól. Zagotuj – po 2 minutach zdejmij z ognia. Kapustę poszatkuj, marchewkę zetrzyj na grubych oczkach, cebulę pokrój w piórka, a czosnek przecisnąć przez praskę. Warzywa wymieszaj w dużej misce, wlej zalewę (może być gorąca lub ostudzona). Odstaw na minimum dwie godziny. Po tym czasie surówka jest gotowa.

STRONA GŁÓWNA

 

Sałatka Caprese

Camembert w boczku

Mizeria z ogórków i rzodkiewki

Surówka z młodej cukinii

Sałatka z rzodkiewką i jajkiem

Sałatka z tuńczykiem i serem pleśniowym

Tatar ze śledzia z majonezem

Sałatka z tortellini i szynką

Sałatka z szynką i ananasem

Sałatka z ogórków i pomidorów

Pieczony filet łososia

Wiszące pałki kurczaka

Smażone paluszki krabowe