Krakersy z pastą z tuńczyka

Ekspresowa przekąska na domową imprezę!!!🙂

Pasta to po prostu połączenie 2 składników – tuńczyka z serkiem kanapkowym. Możesz nakładać ją łyżeczką, dekoracyjną szprycą do kremów lub wykorzystać łyżeczkę do wykrawania kulek z owoców. Smaczna, lekka, zdrowa – podana na krakersach na pewno zrobi furorę na imprezie.

 

 

Skład:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 serek śmietankowy do kanapek
  • pieprz
  • krakersy lub pieczywo

Lekko otwórz puszkę i odlej zalewę z tuńczyka. Przełóż do miseczki razem z serkiem kanapkowym. Całość rozgnieć widelcem na jednolitą masę. Dopraw pieprzem. Gotową masę możesz od razu nakładać na krakersy lub pieczywo, jednak najlepiej odstawić do lodówki na pół godziny, by składniki się „przegryzły” i smak stał się bardziej wyrazisty.

Tuńczyk zawiera już sól, dlatego nie trzeba jej dodawać do pasty.

Możesz udekorować: plasterkami ogórka, kawałkami papryki lub pomidora, siekanym szczypiorkiem, ziarnami słonecznika, oliwkami.

 

 

2 thoughts on “Krakersy z pastą z tuńczyka”

  1. Świetny pomysł na przekąskę na domowe przyjęcie. Mając składniki w domu możemy je sobie przygotować nawet dla niezapowiedzianych gości. Prosto i na pewno smacznie. Wypróbuję przy najbliższej okazji. Dzięki za super pomysł:)

    1. Zgadza się, czasem warto mieć w zanadrzu taki szybki sposób na przękąski – łatwo się je robi, a do tego ładnie się prezentują na stole. Polecam;)

Skomentuj Ewa Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *