• smaczny prosty pomysł na przekąskę lub dodatek do obiadu,
  • serki bardzo szybkie i łatwe do zrobienia,
  • do przygotowania na patelni, w piekarniku, na elektrycznym lub węglowym grillu.

 

Składniki na 6 sztuk:

  • 1 ser halloumi (180-200 g)
  • 6 długich plastrów szynki szwarcwaldzkiej

Ser wyjmij z opakowania i pokrój na 6 części. Każdy kawałek owiń w plaster szynki. Gotowe serki opiecz na grillu węglowym/elektrycznym. Można je również obsmażyć na patelni lub podpiec w piekarniku.

Do podania polecam: frytki, pieczywo czosnkowe, grzanki, sałatkę na sałacie lub rukoli, zimne sosy (czosnkowy, tzatziki, bazyliowy).

STRONA GŁÓWNA

 

Cukinia smażona w cieście naleśnikowym

Sos pesto z bazylią

Leczo z dynią i cukinią z wolnowaru

Zupa szczawiowa

Pieczone bataty

Surówka z włoszczyzny

Kompot ze świeżych jabłek

Jogurtowe lody z mrożonych borówek

Lemoniada z wiśni

Sałatka brokułowa z szynką i jajkiem

Ciasto na naleśniki

Sos bolognese

Surówka z młodej cukinii

Sałatka z rukolą, winogronami i szynką

Sałatka z rzodkiewką i jajkiem