• kaloryczne, sycące i bardzo smaczne,
  • można je usmażyć na patelni, upiec w piekarniku, opiec na elektrycznym lub węglowym grillu,
  • do podania na śniadanie, jako dodatek do obiadu lub na kolację.

 

Składniki na 8 sztuk:

  • 8 cienkich kiełbasek śląskich
  • 8 cienkich długich plastrów wędzonego boczku

Każdą kiełbaskę owiń plastrem boczku, a następnie opiecz je na grillu węglowym lub elektrycznym. Można je też obsmażyć na patelni lub podpiec w piekarniku piekąc przez około 20 minut w temp. 200 stopni.

Do podania polecam: pieczywo, keczup, musztardę, sałatkę na bazie sałaty lub rukoli, zimne sosy (czosnkowy, tzatziki, tatarski), warzywa pieczone lub gotowane na parze.

Do środka można włożyć: suszone pomidory, paseczki świeżej lub marynowanej papryki, piórka cebuli lub ser halloumi.

STRONA GŁÓWNA

 

Camembert w boczku

Mizeria z ogórków i rzodkiewki

Sałatka Caprese

Surówka z młodej cukinii

Sałatka z rzodkiewką i jajkiem