• kremowy koktajl pełen witamin i minerałów,
  • zachwyca smakiem oraz prostotą przygotowania,
  • sprawdzi się jako lekki deser, zdrowa przekąska lub orzeźwiający napój w upalne dni.

 

Składniki na 2 porcje:

  • około 100g wiśni (świeżych lub mrożonych)
  • 2 banany
  • 400g jogurtu naturalnego lub greckiego
  • 100 ml mleka
  • opcjonalnie łyżka cukru, miodu, erytrolu lub innego słodziwa
Banany obierz ze skórki, podziel na mniejsze kawałki i przełóż do wysokiego pojemnika. Dodaj wiśnie, mleko,  jogurt – całość zmiksuj blenderem ręcznym. Sprawdź smak i jeśli chcesz, osłódź wedle swojego gustu.

W upalne dni dodaj kilka kostek lodu w czasie miksowania. 

Do przygotowania możesz użyć blendera ręcznego, kielichowego lub thermomixa.

STRONA GŁÓWNA

 

Cukinia smażona w cieście naleśnikowym


Sos pesto z bazylią


Leczo z dynią i cukinią z wolnowaru


Zupa szczawiowa


Pieczone bataty


Surówka z włoszczyzny


Kompot ze świeżych jabłek


Jogurtowe lody z mrożonych borówek


Lemoniada z wiśni


Sałatka brokułowa z szynką i jajkiem


Ciasto na naleśniki


Sos bolognese


Surówka z młodej cukinii


Sałatka z rukolą, winogronami i szynką


Sałatka z rzodkiewką i jajkiem