• prosta smakowita przekąska zrobiona tylko z 2 składników,
  • świetne na przegryzkę dla rodziny, dla gości, na imprezę,
  • można je podsmażyć na patelni, upiec w piekarniku, opiec na elektrycznym lub węglowym grillu.

 

Składniki na 10 sztuk:

  • 10 długich cienkich plastrów wędzonego boczku
  • 20 sztuk wędzonych śliwek
  • 10 wykałaczek

Sprawdź, czy śliwki mają pestki – nawet jeśli są drylowane, mogą się znaleźć pojedyncze z pestką. Na początku każdego plastra boczku ułóż 2 śliwki i ściśle je zawiń w rulon. Wbij wykałaczkę, by roladka się nie rozpadła. Zwinięte śliwki w boczku opiecz na grillu węglowym lub elektrycznym. Można je też obsmażyć na patelni lub podpiec w piekarniku piekąc przez około 12-15 minut w temp. 200 stopni.

STRONA GŁÓWNA

 

Sałatka Caprese

Camembert w boczku

Mizeria z ogórków i rzodkiewki

Surówka z młodej cukinii

Sałatka z rzodkiewką i jajkiem

Sałatka z tuńczykiem i serem pleśniowym

Tatar ze śledzia z majonezem

Sałatka z tortellini i szynką

Sałatka z szynką i ananasem

Sałatka z ogórków i pomidorów

Pieczony filet łososia

Wiszące pałki kurczaka

Smażone paluszki krabowe