• smaczna sałatka z kilku prostych składników,
  • szybka, łatwa i bardzo pożywna,
  • dobra na śniadanie, kolację, przekąskę lub wielkanocny stół.

 

Składniki (2 porcje):

  • pęczek rzodkiewek (9-10 szt)
  • 4 jajka
  • pół pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz lub ulubione przyprawy

 

Jajka ugotuj na twardo (gotuj 9-10 minut), ostudź, obierz ze skorupki. Rzodkiewki i szczypior opłucz pod bieżącą wodą, a następnie osusz. Jajka i rzodkiewkę pokrój, a szczypiorek posiekaj. Dodaj majonez oraz przyprawy. Dobrze wymieszaj. Gotową sałatkę przechowuj w lodówce.

Sałatkę można doprawić musztardą lub chrzanem.

Można też dodać: szynkę, mozzarellę, fetę lub pomidorki koktajlowe.

STRONA GŁÓWNA