- smaczna sałatka z kilku prostych składników,
- szybka, łatwa i bardzo pożywna,
- dobra na śniadanie, kolację, przekąskę lub wielkanocny stół.
Składniki (2 porcje):
- pęczek rzodkiewek (9-10 szt)
- 4 jajka
- pół pęczka szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz lub ulubione przyprawy
Jajka ugotuj na twardo (gotuj 9-10 minut), ostudź, obierz ze skorupki. Rzodkiewki i szczypior opłucz pod bieżącą wodą, a następnie osusz. Jajka i rzodkiewkę pokrój, a szczypiorek posiekaj. Dodaj majonez oraz przyprawy. Dobrze wymieszaj. Gotową sałatkę przechowuj w lodówce.
Sałatkę można doprawić musztardą lub chrzanem.
Można też dodać: szynkę, mozzarellę, fetę lub pomidorki koktajlowe.