• jajka wypełnione prostym i smacznym farszem z tuńczyka,
  • bardzo łatwe do przygotowania,
  • idealne na śniadanie, kolację, na imprezę lub wielkanocny stół.

 

Składniki:

  • 4-5 jajek ugotowanych na twardo
  • puszka tuńczyka w sosie własnym (150-170 g)
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

Ugotowane jajka obłup, opłucz i przekrój na pół. Powyjmuj żółtka, przełóż je do pojemnika malaksera. Dodaj odsączonego z zalewy tuńczyka, majonez oraz przyprawy. Całość zmiksuj na jednolitą gładką masę. Nadzieniem wypełnij białka jajek – ja do tego użyłam szprycy do dekorowania ciast. Gotowe podawaj od razu po przygotowaniu lub przechowuj w lodówce.

Jeśli chcesz, by danie wyglądało bardziej dekoracyjnie, możesz jajka ułożyć na liściach sałaty lub na zimnym sosie np. czosnkowym.

STRONA GŁÓWNA

 

Cukinia smażona w cieście naleśnikowym


Sos pesto z bazylią


Leczo z dynią i cukinią z wolnowaru


Zupa szczawiowa


Pieczone bataty


Surówka z włoszczyzny


Kompot ze świeżych jabłek


Jogurtowe lody z mrożonych borówek


Lemoniada z wiśni


Sałatka brokułowa z szynką i jajkiem


Ciasto na naleśniki


Sos bolognese


Surówka z młodej cukinii


Sałatka z rukolą, winogronami i szynką


Sałatka z rzodkiewką i jajkiem