• smaczna sałatka z kilku prostych składników,
  • szybka, łatwa i bardzo pożywna,
  • dobra na śniadanie, kolację, przekąskę lub wielkanocny stół.

 

Składniki (2 porcje):

  • pęczek rzodkiewek (9-10 szt)
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • pół pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz lub ulubione przyprawy

 

Obrane ze skorupki jajka pokrój w kostkę, rzodkiewkę w plasterki, a szczypiorek posiekaj. Dodaj majonez oraz przyprawy. Całość dobrze wymieszaj. Gotową sałatkę przechowuj w lodówce.

Sałatkę można doprawić musztardą lub chrzanem.

Można dodać: szynkę, mozzarellę, fetę lub pomidorki koktajlowe.

STRONA GŁÓWNA

 


Cukinia smażona w cieście naleśnikowym

Sos pesto z bazylią

Leczo z dynią i cukinią z wolnowaru

Zupa szczawiowa

Pieczone bataty

Surówka z włoszczyzny

Kompot ze świeżych jabłek

Jogurtowe lody z mrożonych borówek

Lemoniada z wiśni

Sałatka brokułowa z szynką i jajkiem

Ciasto na naleśniki

Sos bolognese

Surówka z młodej cukinii

Sałatka z rukolą, winogronami i szynką

Sałatka z rzodkiewką i jajkiem