• bardzo dobre ciasto z dodatkiem jabłek, orzechów i cynamonu,
  • szybkie i łatwe do zrobienia,
  • w sam raz na deser, dla gości lub na przekąskę w szkole/pracy.

 

Składniki na formę 24×24 cm:

  • 4 jajka
  • 1 szkl. cukru
  • 1. szkl. oleju
  • 2 szkl. mąki
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 szkl. orzechów włoskich
  • 2-3 jabłka

 

W misce wymieszaj suche składniki – mąkę, sodę, proszek do pieczenia, kakao i cynamon. Jajka ubij z cukrem na jasny kogel-mogel. Ubijając powoli dolewaj olej, a następnie mieszając dodawaj stopniowo suche składniki. Gdy ciasto będzie jednolite, przelej je do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 24×24 cm. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz ok. 40-45 min. w temp. 180 stopni. Ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową.