…na śniadanie …na kolację …dla gości …na imprezę …do pracy
Takie parówki są niezawodnym sposobem na szybką przekąskę dla domowników, rodziny lub znajomych😉 Smaczne! Tanie! Błyskawiczne w przygotowaniu!🙂 Uratują osoby zabiegane, gdy na szybko trzeba przygotować coś dobrego do jedzenia. Są bardzo łatwe w przygotowaniu – udadzą się również tym, którzy dopiero stawiają pierwsze kroki w kuchni😊👍
Składniki na 16 kawałków:
- opakowanie ciasta francuskiego (275g)
- 8 parówek
- jajko do posmarowania

Ciasto francuskie rozwiń i pokrój wzdłuż krótszego boku na paski o szerokości około 2 cm. Z parówek usuń osłonki, przekrój na pół, a następnie każdy kawałek owiń paskiem ciasta. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do rozgrzanego piekarnika – piecz około 20-25 minut, aż ciasto się zarumieni.
Do podania polecam zimne sosy: czosnkowy, pomidorowy, curry, słodko-ostry sos chili.
W środku możesz posmarować keczupem/musztardą lub włożyć… papryczki jalapeño, żółty ser, kawałki świeżej papryki.
Pomysły na PARÓWKI: