• bardzo prosta pasta z jajkiem i makrelą z puszki,
  • smaczny i szybki sposób na urozmaicenie codziennych kanapek,
  • idealna na śniadanie lub kolację.

 

Składniki:

  • 1 puszka filetów z makreli w oleju lub w sosie własnym (około 150-170g)
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • mała cebulka
  • szczypiorek
  • łyżka majonezu
  • sól i pieprz
Makrelę wyjmij z oleju, przełóż do miseczki i rozdrobnij widelcem. Cebulę, szczypiorek i jajka drobno posiekaj. Przełóż je do makreli, dodaj majonez oraz przyprawy – całość dobrze wymieszaj. Przechowuj w lodówce.

STRONA GŁÓWNA

 

Cukinia smażona w cieście naleśnikowym


Sos pesto z bazylią


Leczo z dynią i cukinią z wolnowaru


Zupa szczawiowa


Pieczone bataty


Surówka z włoszczyzny


Kompot ze świeżych jabłek


Jogurtowe lody z mrożonych borówek


Lemoniada z wiśni


Sałatka brokułowa z szynką i jajkiem


Ciasto na naleśniki


Sos bolognese


Surówka z młodej cukinii


Sałatka z rukolą, winogronami i szynką


Sałatka z rzodkiewką i jajkiem