• bardzo prosta pasta z jajkiem i makrelą z puszki,
  • smaczny i szybki sposób na urozmaicenie codziennych kanapek,
  • idealna na śniadanie lub kolację.

 

Składniki:

  • 1 puszka filetów z makreli w oleju lub w sosie własnym (około 150-170g)
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • mała cebulka
  • szczypiorek
  • łyżka majonezu
  • sól i pieprz
Makrelę wyjmij z oleju, przełóż do miseczki i rozdrobnij widelcem. Cebulę, szczypiorek i jajka drobno posiekaj. Przełóż je do makreli, dodaj majonez oraz przyprawy – całość dobrze wymieszaj. Przechowuj w lodówce.

STRONA GŁÓWNA

 

Sałatka Caprese

Camembert w boczku

Mizeria z ogórków i rzodkiewki

Surówka z młodej cukinii

Sałatka z rzodkiewką i jajkiem

Sałatka z tuńczykiem i serem pleśniowym

Tatar ze śledzia z majonezem

Sałatka z tortellini i szynką

Sałatka z szynką i ananasem

Sałatka z ogórków i pomidorów

Pieczony filet łososia

Wiszące pałki kurczaka

Smażone paluszki krabowe