• smaczne proste smarowidło do pieczywa,
  • pasta szybka do przygotowania,
  • idealna na śniadanie lub kolację.

 

Składniki:

  • puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym (około 120-140 g)
  • 125g twarogu
  • 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz
  • łyżka pokrojonego szczypiorku lub posiekanej cebulki

Twaróg i jogurt umieść w miseczce – rozgnieć je widelcem. Następnie dodaj odcedzonego oraz rozdrobnionego widelcem tuńczyka. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.

Warto dodać: ogórek kiszony lub konserwowy, jajka na twardo, suszone pomidory.

Do podania z: chlebem, kajzerkami, bagietką, grzankami, chrupkim pieczywem, krakersami, waflami ryżowymi lub kukurydzianymi.

STRONA GŁÓWNA