• smaczne proste smarowidło do pieczywa,
  • pasta szybka do przygotowania,
  • idealna na śniadanie lub kolację.

 

Składniki:

  • puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym (około 120-140g)
  • 125g twarogu
  • 1-2 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego
  • sól i pieprz
  • łyżka pokrojonego szczypiorku lub posiekanej cebulki

Twaróg i jogurt umieść w miseczce – rozgnieć je widelcem. Następnie dodaj odsączonego z zalewy oraz rozdrobnionego widelcem tuńczyka. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.

Warto dodać: ogórek kiszony lub konserwowy, jajka na twardo, suszone pomidory.

Do podania z: chlebem, kajzerkami, bagietką, grzankami, chrupkim pieczywem, krakersami, waflami ryżowymi lub kukurydzianymi.

STRONA GŁÓWNA

 

Cukinia smażona w cieście naleśnikowym


Sos pesto z bazylią


Leczo z dynią i cukinią z wolnowaru


Zupa szczawiowa


Pieczone bataty


Surówka z włoszczyzny


Kompot ze świeżych jabłek


Jogurtowe lody z mrożonych borówek


Lemoniada z wiśni


Sałatka brokułowa z szynką i jajkiem


Ciasto na naleśniki


Sos bolognese


Surówka z młodej cukinii


Sałatka z rukolą, winogronami i szynką


Sałatka z rzodkiewką i jajkiem