Pasta z tuńczyka i twarożku

Pasta jest pomysłem na smaczny i szybki rybny dodatek do pieczywa😉 Jest idealna na śniadanie, kolację lub postny dzień bez mięsa.

 

 

Składniki:

  • puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym (około 120-140 g)
  • 125g twarogu
  • 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz
  • opcjonalnie łyżka pokrojonego szczypiorku

 

Twaróg i jogurt umieść w miseczce – rozgnieć je widelcem. Następnie dodaj odcedzonego oraz rozdrobnionego widelcem tuńczyka. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.

Warto dodać: szczypiorek, cebulkę, jajka na twardo, suszone pomidory, zioła.

Podawać z: chlebem, kajzerkami, bagietką, grzankami, chrupkim pieczywem, krakersami, waflami ryżowymi lub kukurydzianymi.

 

 

 

Pomysły na napoje:

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *