- smaczna kolorowa sałatka pełna pożywnych składników,
- bardzo łatwa i szybka do przygotowania,
- idealna na śniadanie, kolację, przekąskę, domową imprezę lub posiłek do szkoły/pracy.
Składniki na około 4-5 porcji:
- puszka czerwonej fasoli (400g)
- puszka kukurydzy (350-400g)
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 czerwona papryka
- słoiczek selera naciowego (około 320g)
- 300g szynki
- 2-3 łyżki majonezu
- sól i pieprz
Fasolę, kukurydzę i seler przełóż do durszlaka, by odsączyć je z zalewy. Szynkę, jajka obłupione ze skorupki i paprykę pokrój w kosteczkę. Przełóż je do większej miski. Dodaj majonez oraz przyprawy – całość dobrze wymieszaj. Gotową sałatkę przechowuj w lodówce.