• smaczna kolorowa sałatka pełna pożywnych składników,
  • bardzo łatwa i szybka do przygotowania,
  • idealna na śniadanie, kolację, przekąskę, domową imprezę lub posiłek do szkoły/pracy.

 

Składniki na około 4-5 porcji:

  • puszka czerwonej fasoli (400g)
  • puszka kukurydzy (350-400g)
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 czerwona papryka
  • słoiczek selera naciowego (około 320g)
  • 300g szynki
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

Fasolę, kukurydzę i seler przełóż do durszlaka, by odsączyć je z zalewy. Szynkę, jajka obłupione ze skorupki i paprykę pokrój w kosteczkę. Przełóż je do większej miski. Dodaj majonez oraz przyprawy – całość dobrze wymieszaj. Gotową sałatkę przechowuj w lodówce.

STRONA GŁÓWNA

 

Cukinia smażona w cieście naleśnikowym

Sos pesto z bazylią

Leczo z dynią i cukinią z wolnowaru

Zupa szczawiowa

Pieczone bataty

Surówka z włoszczyzny

Kompot ze świeżych jabłek

Jogurtowe lody z mrożonych borówek

Lemoniada z wiśni

Sałatka brokułowa z szynką i jajkiem

Ciasto na naleśniki

Sos bolognese

Surówka z młodej cukinii

Sałatka z rukolą, winogronami i szynką

Sałatka z rzodkiewką i jajkiem