• pyszny lodowy napój czekoladowy,
  • idealny na deser lub orzeźwienie w letnie dni,
  • posmakuje dzieciom i dorosłych.

 

Składniki na 1 porcję:

  • 100 ml mleka
  • 3 gałki lodów czekoladowych
  • opcjonalnie łyżeczka gorzkiego kakao
Lody i mleko umieść w wysokiej misce. Zmiksuj je na gładką masę mikserem lub blenderem ręcznym. Gotowy napój przelej do szklanek i od razu podawaj.

Do dekoracji: bita śmietana, słodka posypka czekoladowa lub owocowa, starta czekolada, rurki waflowe, listki mięty.

Zamiast lodów czekoladowych, można użyć śmietankowych i dodać kakao, rozpuszczoną czekoladę lub polewę czekoladową.

STRONA GŁÓWNA

 

Cukinia smażona w cieście naleśnikowym


Sos pesto z bazylią


Leczo z dynią i cukinią z wolnowaru


Zupa szczawiowa


Pieczone bataty


Surówka z włoszczyzny


Kompot ze świeżych jabłek


Jogurtowe lody z mrożonych borówek


Lemoniada z wiśni


Sałatka brokułowa z szynką i jajkiem


Ciasto na naleśniki


Sos bolognese


Surówka z młodej cukinii


Sałatka z rukolą, winogronami i szynką


Sałatka z rzodkiewką i jajkiem