Papryka grillowana w boczku

 

Grillując nię lubię ograniczać się do wrzucania kiełbasy na ruszt, bo… chociaż to w naszym kraju popularne, dla mnie lekko powiewa nudą😉 Możliwości na urozmaicenie grilla jest wiele… trzeba tylko ruszyć głową, więc Was do tego gorąco zachęcam? Tutaj podrzucam Wam pomysł na paprykę w boczku, wymyśloną w czasie naszego ostatniego pobytu w Bieszczadach😉

 

 

Skład na 6 kawałków:

  • 6 długich plastrów boczku
  • 1 duża świeża papryka
  • 6 wykałaczek
  • przyprawa do grilla

Paprykę przekrój na połowę. Wykrój gniazdo z nasionami i połówki podziel dodatkowo na 3 części. Każdy kawałek papryki owiń plastrem boczku i zepnij wykałaczką, by w czasie pieczenia się nie odwinął. Ułóż na ruszcie grilla. Po upieczeniu jednej strony poodwracaj i posyp przyprawą. Gdy papryka już się opiecze z obu stron, jest gotowa do spałaszowania😉

 

 

 

 

😉😉😉

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *