Grillując nię lubię ograniczać się do wrzucania kiełbasy na ruszt, bo… chociaż to w naszym kraju popularne, dla mnie lekko powiewa nudą😉 Możliwości na urozmaicenie grilla jest wiele… trzeba tylko ruszyć głową, więc Was do tego gorąco zachęcam? Tutaj podrzucam Wam pomysł na paprykę w boczku, wymyśloną w czasie naszego ostatniego pobytu w Bieszczadach😉
Skład na 6 kawałków:
- 6 długich plastrów boczku
- 1 duża świeża papryka
- 6 wykałaczek
- przyprawa do grilla
Paprykę przekrój na połowę. Wykrój gniazdo z nasionami i połówki podziel dodatkowo na 3 części. Każdy kawałek papryki owiń plastrem boczku i zepnij wykałaczką, by w czasie pieczenia się nie odwinął. Ułóż na ruszcie grilla. Po upieczeniu jednej strony poodwracaj i posyp przyprawą. Gdy papryka już się opiecze z obu stron, jest gotowa do spałaszowania😉
😉😉😉