…na śniadanie …na kolację …na przekąskę …na piknik …dla gości
Pyszne smarowidło, które urozmaici klasyczne kanapki😉 Pasta jest zdrowa i pożywna – doskonale pasuje do chleba, bułeczek lub krakersów. Osobom bezglutenowym polecam wafle ryżowe, wafle kukurydziane, pieczywo jaglane, pieczywo gryczane.
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym (ok.170-190 g)
- 4-5 jajek
- 3 łyżki pokrojonego szczypiorku
- 2-3 łyżki majonezu
- sól i pieprz
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Tuńczyka odcedź z zalewy, przełóż do miseczki i rozdrobnij widelcem. Dodaj drobno posiekane jajka, pokrojony szczypiorek i majonez. Dopraw solą i pieprzem – całość dobrze wymieszaj. Podawaj z pieczywem.