• bardzo dobry farsz z kaszy gryczanej, twarogu i cebuli,
  • smaczny, tani, łatwy do zrobienia,
  • dobry do naleśników, kulebiaka, gotowanych i pieczonych pierogów.

 

Składniki na farsz do około 4 naleśników (ilość zależy od wielkości):

  • 100 g suchej kaszy gryczanej
  • 100 g twarogu
  • cebula
  • sól i pieprz
  • olej lub masło

Kaszę gryczaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Odsącz i ostudź. Cebulę posiekaj, podsmaż na oleju, aż będzie zeszklona. Dodaj ugotowaną kaszę, smaż jeszcze przez około 2 minuty, po czym wyłącz kuchenkę. Do miski wrzuć rozdrobniony twaróg (dodatkowo rozgnić go widelcem), dodaj kaszę z patelni. Całość dokładnie wymieszaj, doprawiając do smaku przyprawami.

STRONA GŁÓWNA