• bardzo dobry farsz z kaszy gryczanej, twarogu i cebuli,
  • smaczny, tani, łatwy do zrobienia,
  • dobry do naleśników, kulebiaka, gotowanych i pieczonych pierogów.

 

Składniki na farsz do około 4 naleśników (ilość zależy od wielkości):

  • 100g suchej kaszy gryczanej
  • 100g twarogu
  • cebula
  • sól i pieprz
  • 1-2 łyżki oleju lub masła

Kaszę gryczaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Odsącz i ostudź. Cebulę posiekaj, podsmaż na oleju, aż będzie zeszklona. Dodaj ugotowaną kaszę, smaż jeszcze przez około 2 minuty, po czym zdejmij z ognia. Do miski wrzuć rozdrobniony twaróg (dodatkowo rozgnić go widelcem), dodaj kaszę z patelni. Całość dokładnie wymieszaj, doprawiając do smaku przyprawami.

STRONA GŁÓWNA

 

Cukinia smażona w cieście naleśnikowym


Sos pesto z bazylią


Leczo z dynią i cukinią z wolnowaru


Zupa szczawiowa


Pieczone bataty


Surówka z włoszczyzny


Kompot ze świeżych jabłek


Jogurtowe lody z mrożonych borówek


Lemoniada z wiśni


Sałatka brokułowa z szynką i jajkiem


Ciasto na naleśniki


Sos bolognese


Surówka z młodej cukinii


Sałatka z rukolą, winogronami i szynką


Sałatka z rzodkiewką i jajkiem