• zimna przekąska z jajek na twardo i wędzonego łososia,
  • przygotowana z kilku składników,
  • na śniadanie, kolację, imprezę lub wielkanocny stół.

 

Składniki:

  • 5-6 jajek ugotowanych na twardo
  • 100 g wędzonego łososia
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
Jajka obierz ze skorupki, opłucz. Przekrój na połówki. Delikatnie wyjmij żółtka i przełóż do malaksera lub kielicha blendera. Dodaj rozdrobnionego łososia, majonez oraz przyprawy. Całość zmiksuj na gładką jednolitą masę. Sprawdź smak i jeśli trzeba, dodatkowo dopraw. Farsz przełóż do szprycy lub rękawa cukierniczego. Wypełniaj białka jajek. Ułóż je na talerzu i podawaj od razu lub przechowuj w lodówce.

STRONA GŁÓWNA

 

Cukinia smażona w cieście naleśnikowym


Sos pesto z bazylią


Leczo z dynią i cukinią z wolnowaru


Zupa szczawiowa


Pieczone bataty


Surówka z włoszczyzny


Kompot ze świeżych jabłek


Jogurtowe lody z mrożonych borówek


Lemoniada z wiśni


Sałatka brokułowa z szynką i jajkiem


Ciasto na naleśniki


Sos bolognese


Surówka z młodej cukinii


Sałatka z rukolą, winogronami i szynką


Sałatka z rzodkiewką i jajkiem