• prosty smakowity napój z wiśni,
  • pyszny, zdrowy, pełen witamin,
  • idealny na śniadanie, na deser lub ochłodę w letnie dni.

 

Składniki na 2 porcje:

  • 100g wiśni (świeżych lub mrożonych)
  • 350 ml naturalnego kefiru, maślanki lub jogurtu naturalnego
  • 1-2 łyżki syropu z agawy, cukru, miodu lub ksylitolu

 

Wszystkie składniki umieść w wysokim naczyniu – całość zmiksuj blenderem ręcznym. Sprawdź smak i ewentualnie dosłodź. Podawaj zaraz po przygotowaniu lub przechowuj w lodówce.


Cukinia smażona w cieście naleśnikowym


Sos pesto z bazylią


Leczo z dynią i cukinią z wolnowaru


Zupa szczawiowa


Pieczone bataty


Surówka z włoszczyzny


Kompot ze świeżych jabłek


Jogurtowe lody z mrożonych borówek


Lemoniada z wiśni


Sałatka brokułowa z szynką i jajkiem


Ciasto na naleśniki


Sos bolognese


Surówka z młodej cukinii


Sałatka z rukolą, winogronami i szynką


Sałatka z rzodkiewką i jajkiem