• kaloryczne, sycące i bardzo smaczne,
  • można je usmażyć na patelni, upiec w piekarniku, opiec na elektrycznym lub węglowym grillu,
  • do podania na śniadanie, jako dodatek do obiadu lub na kolację.

 

Składniki na 8 sztuk:

  • 8 cienkich kiełbasek śląskich
  • 8 cienkich długich plastrów wędzonego boczku

Każdą kiełbaskę owiń plastrem boczku, a następnie opiecz je na grillu węglowym lub elektrycznym. Można je też obsmażyć na patelni lub podpiec w piekarniku piekąc przez około 20 minut w temp. 200 stopni.

Do podania polecam: pieczywo, keczup, musztardę, sałatkę na bazie sałaty lub rukoli, zimne sosy (czosnkowy, tzatziki, tatarski), warzywa pieczone lub gotowane na parze.

Do środka można włożyć: suszone pomidory, paseczki świeżej lub marynowanej papryki, piórka cebuli lub ser halloumi.

STRONA GŁÓWNA

 

Cukinia smażona w cieście naleśnikowym


Sos pesto z bazylią


Leczo z dynią i cukinią z wolnowaru


Zupa szczawiowa


Pieczone bataty


Surówka z włoszczyzny


Kompot ze świeżych jabłek


Jogurtowe lody z mrożonych borówek


Lemoniada z wiśni


Sałatka brokułowa z szynką i jajkiem


Ciasto na naleśniki


Sos bolognese


Surówka z młodej cukinii


Sałatka z rukolą, winogronami i szynką


Sałatka z rzodkiewką i jajkiem