Kotleciki inne niż wszystkie, bo… siekane🙂
Są bardzo łatwe do zrobienia – wystarczy pokroić mięso, zetrzeć trochę sera, wymieszać wszystkie składniki i usmażyć na patelni. To bardzo smaczne i soczyste danie. Jest świetną alternatywą dla klasycznych kotletów z mięsa mielonego. Można je podawać z ziemniakami, frytkami, kaszą oraz ryżem. Polecam!🙂
Składniki na ok. 8 kotletów:
- 1 filet z kurczaka (ok. 300 g)
- 1 łyżka majonezu
- 1 jajko
- 50 g żółtego sera
- 2 łyżki mąki
- 1 mała cebula
- 1 łyżka oleju
- sól i pieprz

Opłukany i osuszony filet pokrój w drobną kostkę (usuń błony i chrząstki). Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekaj. Następnie w dużej misce wymieszaj wszystkie składniki – filet, ser, cebulę, jajko, majonez i mąkę. Dopraw solą i pieprzem. Porcje przygotowanej masy kładź (dużą łyżką) na rozgrzany olej formując placki – smaż na złoty kolor z obu stron.