Farsz ze szpinaku i fety

Prosty i smaczny farsz ze szpinaku, fety, cebuli i czosnku. Świetny do nadziewania mięs, pierogów, naleśników, krokietów, cannelloni, muszli makaronowych, wytrawnych kruchych babeczek oraz tworzenia przekąsek z ciasta francuskiego🙂

 

 

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450g)
  • 200 g sera feta
  • duża cebula
  • 1 łyżka oleju
  • sól i pieprz

 

Na dużej patelni podsmaż posiekaną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy się zeszklą, dodaj zamrożony szpinak. Mieszaj, aż się rozmrozi. Duś jeszcze przez chwilę, następnie zdejmij z ognia i pozostaw, by przestygło. Fetę pokrój w kostkę, przełóż do szpinaku – mieszaj widelcem jednocześnie rozgniatając kawałki sera. Całość dopraw solą i pieprzem. Gotowy farsz użyj do nadziewania.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *