• smakowity pomysł na faszerowane jajka,
  • bardzo proste przygotowanie,
  • w sam raz na śniadanie, kolację, imprezę lub wielkanocny stół.

 

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 7 pieczarek
  • średniej wielkości cebula
  • 1-2 łyżki masła, oleju lub oliwy
  • ok. 3 łyżki rzeżuchy
  • 1-2 łyżki majonezu majonezu
  • sól i pieprz
Na patelni rozgrzej tłuszcz, zeszklij drobno pokrojoną cebulę. Dodaj posiekane pieczarki – smaż bez przykrycia przez około 5 minut. Zdejmij z ognia i odstaw do przestudzenia. Jajka obłup ze skorupki, opłucz. Przekrój na połówki. Wyjmij z nich żółtka, drobno posiekaj, a następnie dodaj do pieczarek razem z rzeżuchą – całość wymieszaj. Na końcu dodaj majonez oraz dopraw do smaku. Gotowym farszem napełnij białka jajek. Ułóż je na talerzu i jeśli chcesz, udekoruj dodatkowo rzeżuchą.

STRONA GŁÓWNA

 

Cukinia smażona w cieście naleśnikowym


Sos pesto z bazylią


Leczo z dynią i cukinią z wolnowaru


Zupa szczawiowa


Pieczone bataty


Surówka z włoszczyzny


Kompot ze świeżych jabłek


Jogurtowe lody z mrożonych borówek


Lemoniada z wiśni


Sałatka brokułowa z szynką i jajkiem


Ciasto na naleśniki


Sos bolognese


Surówka z młodej cukinii


Sałatka z rukolą, winogronami i szynką


Sałatka z rzodkiewką i jajkiem