Szybkie! Tanie! Smaczne! Prosty pomysł na kiełbasę z patelni. Podana z pieczywem lub na obiad z ziemniakami i surówką może stanowić sycący pożywny posiłek.
Składniki:
- 300 g kiełbasy w lasce (np. śląskiej, podwawelskiej)
- cebula
- 2 łyżki keczupu
- 4 łyżki wody
- 2 łyżki oleju
- pół łyżeczki słodkiej papryki mielonej
- szczypta ostrej papryki mielonej
- sól
Jeśli kiełbasa jest w długiej lasce, pokrój ją na krótsze części. Ponacinaj i obsmaż na oleju. Zdejmij z patelni i na ten sam tłuszcz wrzuć cebulę pokrojoną w piórka. Smaż, aż się zeszkli, a następnie podlej wodą, dodaj keczup i przyprawy. Włóż z powrotem podsmażoną wcześniej kiełbasę i całość duś jeszcze przez około 5-10 minut pod przykryciem.