Kiełbasa duszona z cebulą

 

Szybkie! Tanie! Smaczne! Prosty pomysł na kiełbasę z patelni. Podana z pieczywem lub na obiad z ziemniakami i surówką może stanowić sycący pożywny posiłek.

 


Składniki:

  • 300 g kiełbasy w lasce (np. śląskiej, podwawelskiej)
  • cebula
  • 2 łyżki keczupu
  • 4 łyżki wody
  • 2 łyżki oleju
  • pół łyżeczki słodkiej papryki mielonej
  • szczypta ostrej papryki mielonej
  • sól
Jeśli kiełbasa jest w długiej lasce, pokrój ją na krótsze części. Ponacinaj i obsmaż na oleju. Zdejmij z patelni i na ten sam tłuszcz wrzuć cebulę pokrojoną w piórka. Smaż, aż się zeszkli, a następnie podlej wodą, dodaj keczup i przyprawy. Włóż z powrotem podsmażoną wcześniej kiełbasę i całość duś jeszcze przez około 5-10 minut pod przykryciem.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *