Krakersy z pastą z tuńczyka

Ekspresowa przekąska na domową imprezę!!!🙂

Pasta to po prostu połączenie 2 składników – tuńczyka z serkiem kanapkowym. Możesz nakładać ją łyżeczką, dekoracyjną szprycą do kremów lub wykorzystać łyżeczkę do wykrawania kulek z owoców. Smaczna, lekka, zdrowa – podana na krakersach na pewno zrobi furorę na imprezie.

 

 

Skład:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 serek śmietankowy do kanapek
  • pieprz
  • krakersy lub pieczywo

Lekko otwórz puszkę i odlej zalewę z tuńczyka. Przełóż do miseczki razem z serkiem kanapkowym. Całość rozgnieć widelcem na jednolitą masę. Dopraw pieprzem. Gotową masę możesz od razu nakładać na krakersy lub pieczywo, jednak najlepiej odstawić do lodówki na pół godziny, by składniki się „przegryzły” i smak stał się bardziej wyrazisty.

Tuńczyk zawiera już sól, dlatego nie trzeba jej dodawać do pasty.

Możesz udekorować: plasterkami ogórka, kawałkami papryki lub pomidora, siekanym szczypiorkiem, ziarnami słonecznika, oliwkami.

 

😃😃😃

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *