Nadziewane paluszki krabowe

 

Nadziewane surimi to smaczna i dość oryginalna propozycja na poczęstunek dla gości. W sam raz na imprezy z rodziną lub znajomymi – na sylwestra, imieniny, urodziny lub imprezę karnawałową🙂 Przygotowanie nadzienia jest banalnie łatwe. Uwagi wymaga jedynie ostrożne rozwinięcie paluszków krabowych tak, by się nie rozerwały. Jeśli jesteście zabiegani i macie niewiele czasu, możecie przygotować je nawet dzień przed podaniem.

 

Inne przekąski…

** Domowe nuggetsy

** Mini tortille z papryką i ogórkiem

** Pasta z tuńczykiem i jajkiem

** Jajka w majonezie

 

Składniki:

  • 1 opakowanie paluszków krabowych (250 g)
  • 200 g sera żółtego w kawałku
  • 2 ugotowane jajka
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

 

Obłupione jajka drobno posiekaj, a ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj majonez oraz przyprawy – wymieszaj. Paluszki krabowe wyjmij z folii. Każdy kawałek delikatnie rozwiń, posmaruj przygotowanym farszem i ponownie zwiń w rulon. Paluszki pozostaw w całości lub dodatkowo przekrój na pół. Przechowuj w lodówce.

 

 

 

😃😃😃


 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *