Pieczarki z pesto

Ten sposób na pieczarki jest po prostu KAPITALNY🙂 Pomysł podkradziony został z bloga Mechanika Pesto i pieczarki smakowo świetnie się razem komponują – po prostu mniam🙂 Ser już sam w sobie jest słony, więc nie trzeba nawet dodatkowo przyprawiać. Wspaniale smakują z patelni, a jeszcze lepiej z grilla🙂

 

 

Skład:

  • ok. 20 pieczarek
  • 2 łyżeczki pesto bazyliowego
  • 100 g sera pleśniowego np. Lazur
  • 1 łyżka oleju lub oliwy

Ser pleśniowy pokrusz na kawałeczki, dodaj pesto i ugnieć widelcem. Z pieczarek usuń nóżki i stroną po usuniętej nóżce ułóż w patelni na rozgrzanym tłuszczu. Smaż na małym ogniu. Gdy spodnia strona się przyrumieni, poodwracaj. Następnie przy pomocy dwóch małych łyżeczek nakładaj serowy farsz na otwory po nóżkach (nałóż farsz na łyżeczkę i zsuń na pieczarkę druga łyżeczką). Gdy nałożony ser się roztopi, pieczarki są gotowe do jedzenia.

😃😃😃

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *