Sałata ze śmietaną

…do obiadu  …do ryb i mięs  …do potraw z grilla

Sałata z gęstą śmietaną – prosty, smaczny i szybki dodatek do dań obiadowych🙂 Pasuje zarówno do kasz, frytek, jak i gotowanych ziemniaków. Wiem, że co do smaku, zdania są podzielone – jedni wolą wersję wytrawną, a drudzy słodką. Najlepiej, jeśli przyprawisz zgodznie ze swoim gustem😉

 

 

Składniki:

  • główka sałaty masłowej (około 350 g)
  • 3 łyżki gęstej śmietany 12%
  • łyżka soku z cytryny
  • garść koperku
  • sól i pieprz

 

 

Opłukaną i osuszoną sałatę porwij dłońmi na drobne kawałki. Dodaj pokrojony koperek, śmietanę i sok z cytryny. Całość wymieszaj – mieszając dopraw do smaku wedle gustu. Podawaj zaraz po przygotowaniu, ponieważ z czasem sałata będzie klapnąć.

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *