Tosty z opiekacza

Tosty… sandwiche… czyli po prostu kanapki na ciepło🙂

W ich przygotowaniu nie ma żadnej wielkiej filozofii, ale jeśli znudził Ci się tradycyjny sandwicz z szynką i serem, poniżej podsuwam też inne opcje… na słono i na słodko🙂 Pamiętaj! Tosty nie muszą być nudne! Wystarczy odrobina wyobraźni i możemy stworzyć wyjątkowe śniadanie, przekąskę lub kolację🙂

 

 

Klasyczny tost:

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 2 plastry szynki
  • 2 plastry sera żółtego
  • 4 plasterki świeżego ogórka
  • sól i pieprz

 

Na dwie kromki chleba połóż po plastrze szynki, sera i po 2 plasterki ogórka. Posyp solą i pieprzem – przykryj pustą kromką. Gotowe kanapki włóż do  nagrzanego opiekacza. Piecz ok 2-3 minuty.

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *