- smaczne nadzienie z kaszą gryczaną, pieczarkami i cebulą,
- łatwe, niedrogie, zrobione z kilku prostych składników,
- dobre do gołąbków, krokietów, nadziewania pieczonej papryki.
Składniki:
- 100 g kaszy gryczanej
- 200 g pieczarek
- cebula
- sól i pieprz
- olej lub masło
Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni podsmaż posiekaną cebulę, a gdy się zeszkli, dodaj drobno pokrojone pieczarki. Po 10 minutach smażenia wsyp ugotowaną kaszę. Dopraw do smaku przyprawami. Przez chwilę przesmaż wszystko razem, zdejmij z ognia i pozostaw do przestudzenia.
Do farszu można dodać… boczek, żółty ser (edamski, goudę), świeże lub suszone zioła (koperek, natkę pietruszki, zioła prowansalskie).