• błyskawiczna przekąska, idealna dla zabieganych,
  • smaczna, łatwa, zrobiona z prostych składników,
  • dobra na zaspokojenie małego głodu, kolację lub do odgrzania w pracy.

 

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 90g koncentratu pomidorowego
  • 100g szynki
  • mała cebula
  • 100g żółtego sera
  • suszona bazylia, oregano lub zioła prowansalskie

Ciasto rozwiń, pozostaw na papierze. Nałóż koncentrat i rozsmaruj po cieście. Pokrój szynkę i posiekaj cebulę – rozłóż je na cieście. Na wierzchu posyp tartym serem i ziołami. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piecz przez około 18 minut.

Możesz dodać inne składniki: boczek, kukurydzę, pieczarki, oliwki, świeżą paprykę, papryczkę jalapeño lub chili.

STRONA GŁÓWNA

 

Cukinia smażona w cieście naleśnikowym


Sos pesto z bazylią


Leczo z dynią i cukinią z wolnowaru


Zupa szczawiowa


Pieczone bataty


Surówka z włoszczyzny


Kompot ze świeżych jabłek


Jogurtowe lody z mrożonych borówek


Lemoniada z wiśni


Sałatka brokułowa z szynką i jajkiem


Ciasto na naleśniki


Sos bolognese


Surówka z młodej cukinii


Sałatka z rukolą, winogronami i szynką


Sałatka z rzodkiewką i jajkiem