• smaczne nadzienie z kaszą gryczaną, pieczarkami i cebulą,
  • łatwe, niedrogie, zrobione z kilku prostych składników,
  • dobre do gołąbków, krokietów, nadziewania pieczonej papryki.

 

Składniki:

  • 100 g kaszy gryczanej
  • 200 g pieczarek
  • cebula
  • sól i pieprz
  • olej lub masło

Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni podsmaż posiekaną cebulę, a gdy się zeszkli, dodaj drobno pokrojone pieczarki. Po 10 minutach smażenia wsyp ugotowaną kaszę. Dopraw do smaku przyprawami. Przez chwilę przesmaż wszystko razem, zdejmij z ognia i pozostaw do przestudzenia.

Do farszu można dodać… boczek, żółty ser (edamski, goudę), świeże lub suszone zioła (koperek, natkę pietruszki, zioła prowansalskie).

STRONA GŁÓWNA