Jajka z łososiem

Szybka i prosta przekąska, którą przygotujesz raz dwa!👍 Takie jajeczka są smaczne, łatwe w przygotowaniu, a do tego efektownie wyglądają. Można je śmiało zaserwować na śniadanko, kolację, podać na imprezie lub postawić na świąteczny wielkanocny stół. Pomysł przyda się również, gdy chcesz przygotować coś dobrego dla alergików pokarmowych (prócz alergii na jajka i ryby)🙂

 

Składniki:

  • 4-5 jajek ugotowanych na twardo
  • 100 g wędzonego łososia w plastrach
  • 2-3 łyżki majonezu + do dekoracji
  • świeży koperek
  • opcjonalnie sól i pieprz

 

Łososia podziel na mniejsze części. Jajka obierz ze skorupki, opłucz i osusz. Przekrój na połówki. Ułóż je na talerzu przekrojoną stroną do góry. Każde posmaruj majonezem i ułóż na nim kawałek łososia. Udekoruj majonezem i koperkiem. Jeśli chcesz, po wierzchu posyp dodatkowo szczyptą soli i pieprzu.

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *