• smaczna prosta pasta jajeczno-łososiowa,
  • idealna do smarowania pieczywa i nadziewania przekąsek, np. tartaletek,
  • w sam raz na śniadanie, kolację, przekąskę lub dla gości.

 

Składniki:

  • 100g łososia wędzonego (w plastrach)
  • 3-4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz
Ugotowane na twardo jajka obierz ze skorupki. Rozdrobnij je i przełóż do malaksera. Dodaj pokrojonego na mniejsze części łososia, majonez, sól i pieprz. Zmiksuj je na gładką jednolitą masę. Zamiast użycia malaksera, możesz zrobić pastę siekaną krojąc jajka i łososia nożem.

Pasta idealna do: chleba, bułek, tortilli, chrupkiego pieczywa, podpłomyków, krakersów, wafli ryżowych lub kukurydzianych, do napełnienia wytrawnych tartaletek lub faszerowania jajek.

Ile czasu gotować jajka na twardo? Czas gotowania jajek jest liczony od momentu zagotowania się wody. Zależnie od wielkości czas gotowania to 8-10 minut.

STRONA GŁÓWNA