• smaczny zdrowy dodatek do obiadu,
  • bardzo łatwa w przygotowaniu,
  • pasuje do dań mięsnych i wegetariańskich.

 

Składniki (na 2-3 porcje):

  • 1 biała rzodkiew (około 500g)
  • 4-5 łyżek kwaśnej śmietany 12% lub jogurtu naturalnego greckiego
  • sól i pieprz
  • opcjonalnie 1-2 łyżki soku z cytryny
Rzodkiew umyj, obierz, a następnie zetrzyj na dużych oczkach (przy pomocy tarki lub malaksera). Całość wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku przyprawami i sokiem z cytryny.

STRONA GŁÓWNA

 

Cukinia smażona w cieście naleśnikowym


Sos pesto z bazylią


Leczo z dynią i cukinią z wolnowaru


Zupa szczawiowa


Pieczone bataty


Surówka z włoszczyzny


Kompot ze świeżych jabłek


Jogurtowe lody z mrożonych borówek


Lemoniada z wiśni


Sałatka brokułowa z szynką i jajkiem


Ciasto na naleśniki


Sos bolognese


Surówka z młodej cukinii


Sałatka z rukolą, winogronami i szynką


Sałatka z rzodkiewką i jajkiem