• niedroga, łatwa i szybka w przygotowaniu,
  • smaczna, a do tego pełna witamin,
  • najczęściej jedzona w okresie jesienno-zimowym.

 

Składniki (3 porcje):

  • 300g kiszonej kapusty
  • marchewka
  • jabłko
  • 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
  • 2-3 łyżki oleju
  • sól i pieprz

Kapustę odciśnij z płynu i drobno pokrój. Przełóż do miski. Marchewkę i jabłko obierz, zetrzyj na dużych oczkach bezpośrednio do miski z kapustą. Dodaj koperek, olej oraz przyprawy – całość dokładnie wymieszaj. Gotową surówkę przechowuj w lodówce.

STRONA GŁÓWNA

 

Cukinia smażona w cieście naleśnikowym


Sos pesto z bazylią


Leczo z dynią i cukinią z wolnowaru


Zupa szczawiowa


Pieczone bataty


Surówka z włoszczyzny


Kompot ze świeżych jabłek


Jogurtowe lody z mrożonych borówek


Lemoniada z wiśni


Sałatka brokułowa z szynką i jajkiem


Ciasto na naleśniki


Sos bolognese


Surówka z młodej cukinii


Sałatka z rukolą, winogronami i szynką


Sałatka z rzodkiewką i jajkiem