Jajka po polsku

 

Jajka na twardo przykryte słodko-ostrą pierzynką😉 Smaczna i szybka przekąska przygotowana z łatwo dostępnych składników – jajek, jabłek, cebulki oraz majonezu😉 Doskonała dla gości, na śniadanie, imprezę lub wielkanocny stół.

 


Składniki:

  • 5 jaj ugotowanych na twardo
  • 1 mała cebula
  • 2 średnie jabłka
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

 

Jaja obłup i przekrój na połowy. Cebulkę i obrane jabłko drobno posiekaj, wymieszaj z majonezem i przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotowy farsz nakładaj na jajka (zakrywając żółtka). Ostaw do lodówki na min. 20 minut, by smak składników nieco się przegryzł.

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *