Jajka na twardo przykryte słodko-ostrą pierzynką😉 Smaczna i szybka przekąska przygotowana z łatwo dostępnych składników – jajek, jabłek, cebulki oraz majonezu😉 Doskonała dla gości, na śniadanie, imprezę lub wielkanocny stół.
![](http://kulinarnesos.com.pl/wp-content/uploads/2017/06/jajka-faszerowane-wielkanoc-wielkanocne-dania-1024x819.jpg)
Składniki:
- 5 jaj ugotowanych na twardo
- 1 mała cebula
- 2 średnie jabłka
- 1-2 łyżki majonezu
- sól i pieprz
![](http://kulinarnesos.com.pl/wp-content/uploads/2017/06/jajka-faszerowane-jajka-wielkanocne-sylwester-impreza-przekąska-300x241.jpg)
Jaja obłup i przekrój na połowy. Cebulkę i obrane jabłko drobno posiekaj, wymieszaj z majonezem i przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotowy farsz nakładaj na jajka (zakrywając żółtka). Ostaw do lodówki na min. 20 minut, by smak składników nieco się przegryzł.