Jajka po polsku

 

Jajka na twardo przykryte słodko-ostrą pierzynką😉 Smaczna i szybka przekąska przygotowana z łatwo dostępnych składników – jajek, jabłek, cebulki oraz majonezu😉 Doskonała dla gości, na śniadanie, imprezę lub wielkanocny stół.

 


Składniki:

  • 5 jaj ugotowanych na twardo
  • 1 mała cebula
  • 2 średnie jabłka
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

 

Jaja obłup i przekrój na połowy. Cebulkę i obrane jabłko drobno posiekaj, wymieszaj z majonezem i przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotowy farsz nakładaj na jajka (zakrywając żółtka). Ostaw do lodówki na min. 20 minut, by smak składników nieco się przegryzł.

 

 

 

 

 

😉😉😉

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *