…na śniadanie …na kolację …na przekąskę …na piknik …na poczęstunek dla gości
Pyszne smarowidło, które urozmaici klasyczne kanapki😉 Doskonale pasuje do chleba, bułeczek i do krakersów, np. dla gości lub na imprezie. Osobom bezglutenowym polecam wafle ryżowe, wafle kukurydziane, pieczywo jaglane, pieczywo gryczane.
Polecam również…
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (ok.170-190 g)
- 4-5 jajek
- 3 łyżki pokrojonego szczypiorku
- 2-3 łyżki majonezu
- sól i pieprz

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Tuńczyka odcedź z zalewy, przełóż do miseczki i rozdrobnij widelcem. Dodaj drobno posiekane jajka, pokrojony szczypiorek i majonez. Dopraw solą i pieprzem – całość dobrze wymieszaj. Podawaj z pieczywem.
Polecam również…

😃😃😃