Pasta z jajkiem i konserwą turystyczną

 

Jeśli została Ci konserwa po ostatnim wyjeździe, posiekaj ją ze szczypiorkiem i jajkiem. Po połączeniu z majonezem powstanie bardzo dobra pasta do pieczywa🙂 …do chleba …do bułeczek …do krakersów …do chrupkiego pieczywa …do wafli ryżowych lub kukurydzianych🙂

 

Polecam…

** Mini tortille z papryką i ogórkiem

** Pizzerinki z ciasta francuskiego

** Pizza z patelni

 

 

Składniki:

  • 1 puszka konserwy mięsnej (ok. 300 g)
  • 5 jaj ugotowanych na twardo
  • 3-4 łyżki posiekanego szczypioru
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

 

Jajka ugotuj na twardo – ostudź i obłup ze skorupki. Posiekaj je oraz konserwę mięsną. Dodaj szczypiorek, majonez oraz przyprawy. Całość wymieszaj.

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *