Bardzo prosty farsz z kaszy gryczanej, białego sera i cebuli😉 Jest sycący i łatwy do zrobienia. Można go użyć do pierogów, naleśników, gołąbków lub pieczonych bułeczek.
Składniki:
- 100 g kaszy gryczanej (około 1/2 szklanki)
- 100 g białego sera
- cebula
- sól i pieprz
- łyżka oleju lub masła
![](http://kulinarnesos.com.pl/wp-content/uploads/2020/12/farsz-gryczany-twaróg-biały-ser-cebula-przepis-gotowanie-300x164.jpg)
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Przełóż do sitka lub durszlaka i przecedź. Na oleju zeszklij cebulę, ostudź. Do większej miski włóż twaróg, rozdrobnij go widelcem. Dodaj ugotowaną kaszę i zeszkloną cebulę. Przypraw solą i pieprzem – całość wymieszaj.