Farsz z kaszy gryczanej i twarogu

 

Bardzo prosty farsz z kaszy gryczanej, białego sera i cebuli😉 Jest sycący i łatwy do zrobienia. Można go użyć do pierogów, naleśników, gołąbków lub pieczonych bułeczek.

 

 

Składniki:

  • 100 g kaszy gryczanej (około 1/2 szklanki)
  • 100 g białego sera
  • cebula
  • sól i pieprz
  • łyżka oleju lub masła

 

Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Przełóż do sitka lub durszlaka i przecedź. Na oleju zeszklij cebulę, ostudź. Do większej miski włóż twaróg, rozdrobnij go widelcem. Dodaj ugotowaną kaszę i zeszkloną cebulę. Przypraw solą i pieprzem – całość wymieszaj.

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *