Pasta jest pomysłem na smaczny i szybki rybny dodatek do pieczywa😉 Jest idealna na śniadanie, kolację lub postny dzień bez mięsa.
Składniki:
- puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym (około 120-140 g)
- 125g twarogu
- 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz
- opcjonalnie łyżka pokrojonego szczypiorku
Twaróg i jogurt umieść w miseczce – rozgnieć je widelcem. Następnie dodaj odcedzonego oraz rozdrobnionego widelcem tuńczyka. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.
Warto dodać: szczypiorek, cebulkę, jajka na twardo, suszone pomidory, zioła.
Podawać z: chlebem, kajzerkami, bagietką, grzankami, chrupkim pieczywem, krakersami, waflami ryżowymi lub kukurydzianymi.
Pomysły na napoje: