Jajka w sosie majonezowym

Jajka w sosie majonezowym – to smaczne, proste i niedrogie danie😉 Dla urozmaicenia, do sosu można dodać swój ulubiony dodatek, np. posiekaną cebulkę, rzodkiewkę lub rzeżuchę.

 

 

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól i pieprz

 

Jajka na twardo obłup ze skorupki, przekrój na połówki i poukładaj na talerzu przekrojoną stroną do dołu. W kubku lub miseczce wymieszaj majonez, jogurt, sok z cytryny i przyprawy. Gotowym sosem pokryj jajka. Danie przechowuj w lodówce.

Do sosu można dodać: groszek konserwowy, kukurydzę, marynowane grzybki, ogórki konserwowe, rzeżuchę, cebulkę.

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *