Nadziewane paluszki krabowe

 

Nadziewane surimi to smaczna i dość oryginalna propozycja na poczęstunek dla gości. W sam raz na imprezy z rodziną lub znajomymi – na sylwestra, imieniny, urodziny lub imprezę karnawałową🙂 Przygotowanie nadzienia jest banalnie łatwe. Uwagi wymaga jedynie ostrożne rozwinięcie paluszków krabowych tak, by się nie rozerwały. Jeśli jesteście zabiegani i macie niewiele czasu, możecie przygotować je nawet dzień przed podaniem.

Składniki:

  • 1 opakowanie paluszków krabowych (250 g)
  • 200 g sera żółtego w kawałku
  • 2 ugotowane jajka
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

 

Obłupione jajka drobno posiekaj, a ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj majonez oraz przyprawy – wymieszaj. Paluszki krabowe wyjmij z folii. Każdy kawałek delikatnie rozwiń, posmaruj przygotowanym farszem i ponownie zwiń w rulon. Paluszki pozostaw w całości lub dodatkowo przekrój na pół. Przechowuj w lodówce.

 


 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *