Nadziewane surimi to smaczna i dość oryginalna propozycja na poczęstunek dla gości. W sam raz na imprezy z rodziną lub znajomymi – na sylwestra, imieniny, urodziny lub imprezę karnawałową🙂 Przygotowanie nadzienia jest banalnie łatwe. Uwagi wymaga jedynie ostrożne rozwinięcie paluszków krabowych tak, by się nie rozerwały. Jeśli jesteście zabiegani i macie niewiele czasu, możecie przygotować je nawet dzień przed podaniem.
Składniki:
- 1 opakowanie paluszków krabowych (250 g)
- 200 g sera żółtego w kawałku
- 2 ugotowane jajka
- 3-4 łyżki majonezu
- sól i pieprz
Obłupione jajka drobno posiekaj, a ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj majonez oraz przyprawy – wymieszaj. Paluszki krabowe wyjmij z folii. Każdy kawałek delikatnie rozwiń, posmaruj przygotowanym farszem i ponownie zwiń w rulon. Paluszki pozostaw w całości lub dodatkowo przekrój na pół. Przechowuj w lodówce.