Pasta z makrelą z puszki

…na przekąskę …na śniadanie …na kolację …na postne dni „bez mięsa”

Bardzo prosta pasta z jajkiem i makrelą z puszki🙂 To bardzo smaczny i szybki sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Świetnie smakuje z chlebem i bułeczkami, a „osobom bezglutenowym” polecam podanie pasty z pieczywem gryczanym, kukurydzianym, ryżowym lub z komosy. 

 

 

Skład:

  • 1 puszka filetów z makreli w oleju lub w sosie własnym (170 g)
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • mała cebulka
  • szczypiorek
  • łyżka majonezu
  • sól i pieprz

 

Makrelę wyjmij z oleju, przełóż do miseczki i rozdrobnij widelcem. Cebulę, szczypiorek i jajka drobno posiekaj. Przełóż je do makreli, dodaj majonez oraz przyprawy – całość dobrze wymieszaj. Przechowuj w lodówce.

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *