…na przekąskę …na śniadanie …na kolację …na postne dni „bez mięsa”
Bardzo prosta pasta z jajkiem i makrelą z puszki🙂 To bardzo smaczny i szybki sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Świetnie smakuje z chlebem i bułeczkami, a „osobom bezglutenowym” polecam podanie pasty z pieczywem gryczanym, kukurydzianym, ryżowym lub z komosy.
Skład:
- 1 puszka filetów z makreli w oleju lub w sosie własnym (170 g)
- 3 jajka ugotowane na twardo
- mała cebulka
- szczypiorek
- łyżka majonezu
- sól i pieprz
Makrelę wyjmij z oleju, przełóż do miseczki i rozdrobnij widelcem. Cebulę, szczypiorek i jajka drobno posiekaj. Przełóż je do makreli, dodaj majonez oraz przyprawy – całość dobrze wymieszaj. Przechowuj w lodówce.