• smaczny drobno posiekany łosoś z dodatkami i przyprawami,
  • do przygotowania w kilka chwil,
  • idealne na przekąskę, na kolację lub dla gości.

 

Składniki na 2-3 porcje:

  • 200g wędzonego łososia
  • 1/2 średniej cebuli
  • 2 małe ogórki gruntowe lub kawałek szklarniowego
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
  • sok z połówki cytryny

Łososia, cebulę, ogórek i koperek drobno posiekaj. Przełóż do miski. Dodaj sok z cytryny, oliwę oraz pieprz i sos sojowy. Całość dokładnie wymieszaj. Przechowuj w lodówce.

Można użyć wędzonego lub surowego łososia, bądź połączyć oba mięsa „pół na pół”.

Do dekoracji polecam: kiełki, natkę pietruszki, koperek, szczypiorek, ziarna sezamu lub czarnuszki.

Jeśli lubisz, możesz zaostrzyć smak tatara dodatkiem musztardy lub chrzanu.

STRONA GŁÓWNA

 

Cukinia smażona w cieście naleśnikowym


Sos pesto z bazylią


Leczo z dynią i cukinią z wolnowaru


Zupa szczawiowa


Pieczone bataty


Surówka z włoszczyzny


Kompot ze świeżych jabłek


Jogurtowe lody z mrożonych borówek


Lemoniada z wiśni


Sałatka brokułowa z szynką i jajkiem


Ciasto na naleśniki


Sos bolognese


Surówka z młodej cukinii


Sałatka z rukolą, winogronami i szynką


Sałatka z rzodkiewką i jajkiem