• błyskawiczna przekąska, idealna dla zabieganych,
  • smaczna, łatwa, zrobiona z prostych składników,
  • dobra na zaspokojenie małego głodu, kolację lub do odgrzania w pracy.

 

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 90 g koncentratu pomidorowego
  • 100 g szynki
  • mała cebula
  • 100 g żółtego sera
  • suszona bazylia, oregano lub zioła prowansalskie

Ciasto rozwiń, pozostaw na papierze. Nałóż koncentrat i rozsmaruj po cieście. Pokrój szynkę i cebulę – rozłóż je na cieście. Na wierzchu posyp tartym serem i ziołami. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piecz przez około 18 minut.

Możesz dodać inne składniki: boczek, kukurydzę, pieczarki, oliwki, świeżą paprykę, papryczkę jalapeño lub chili.

STRONA GŁÓWNA