Sałatka meksykańska – smaczna, prosta i łatwa do zrobienia! Świetnie sprawdzi się na domową kolację, imprezę lub święta😉 Jest szybka i łatwa do zrobienia.
Składniki (dla 4 osób):
- 100 g białego ryżu
- puszka czerwonej fasoli (400g)
- puszka kukurydzy (350-400g)
- 1 czerwona papryka
- 300 g szynki
- 200 g żółtego sera
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- pół łyżeczki ostrej papryki mielonej
- sól
Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu – odsącz z wody, pozostaw do ostygnięcia. Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy, a szynkę, ser i paprykę pokrój w kosteczkę. Przełóż je do większej miski. Dodaj ryż, majonez oraz keczup. Dopraw przyprawami – całość dobrze wymieszaj. Odstaw do lodówki na około 20 minut, by składniki się przegryzły.