Sałatka meksykańska

Sałatka meksykańska – smaczna, prosta i łatwa do zrobienia! Świetnie sprawdzi się na domową kolację, imprezę lub święta😉 Jest szybka i łatwa do zrobienia. 

 

 

Składniki (dla 4 osób):

  • 100 g białego ryżu
  • puszka czerwonej fasoli (400g)
  • puszka kukurydzy (350-400g)
  • 1 czerwona papryka
  • 300 g szynki
  • 200 g żółtego sera
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • pół łyżeczki ostrej papryki mielonej
  • sól

 

Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu – odsącz z wody, pozostaw do ostygnięcia. Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy, a szynkę, ser i paprykę pokrój w kosteczkę. Przełóż je do większej miski. Dodaj ryż, majonez oraz keczup. Dopraw przyprawami – całość dobrze wymieszaj. Odstaw do lodówki na około 20 minut, by składniki się przegryzły.

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *